LEUSDEN - VV Nunspeet is de ongeslagen status kwijt. De ploeg van trainer Werner Pluim verloor de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Roda '46 met 2-0.

Beide ploegen hadden na vier wedstrijden de volle buit gehaald. In Leusden werd het een ware topper die zich in hoog tempo afspeelde. Het was de thuisploeg die in de 32e minuut de leiding nam toen Junior ten Hoor de bal voor zijn voeten kreeg en doeltreffend uithaalde. Kort voor rust volgde een nieuwe tegenvaller voor de geel-blauwen toen Adi Draganovic geel kreeg wegens commentaar op de leiding. Omdat hijdaarna de discussie bleef aangaan volgde kort hierna een tweede gele kaart.

Met tien tegen elf had Nunspeet het na de rust lastig, maar het was keeper Jardi Niebeek die de gasten lang op de been hield. Ondertussen was Marnix Tissingh dichtbij de gelijkmaker maar de Roda-keeper wist te keren. In de blessuretijd viel de beslissing toen Ties Kerssies de 2-0 liet aantekenen.

Op zaterdag 2 november speelt VV Nunspeet thuis als NSC Nijkerk op bezoek komt.