ELSPEET - Vanaf dinsdag 12 september start de gemeente Nunspeet in samenwerking met diverse instanties en partijen een wijkspreekuur in het Kulturhus te Elspeet, Nachtegaalweg 2.

Een plek waar inwoners op een laagdrempelige manier in gesprek kunnen met bijvoorbeeld een (woon)consulent, wijkagent of maatschappelijk werker. Zij helpen inwoners met vragen op het gebied van welzijn, wonen, werken en zorg. De inloop is een groeimodel en loopt in de eerste instantie voor de duur van een halfjaar.

Het wijkspreekuur is om de week (oneven weken) op dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur geo-pend. Tijdens de inloop zijn er consulenten Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en Pw (ParticipatieWet), een maatschappelijk werker van Stimenz en een cliëntondersteuner van MEE Samen aanwezig. Ook de wijkagent van Politie Elspeet, woonconsulent van Omnia Wonen en coördinator buurtbemiddeling schuiven aan bij de inloop. Inwoners kunnen dan vragen stellen aan medewerkers van de aanwezige partijen. Zij geven informatie en advies en bieden ondersteuning.

Laagdrempelig

Het wijkspreekuur, opgericht door de gemeente Nunspeet, is ontstaan vanuit de gedachte om inwonersgericht te werken. Voor inwoners kan de drempel soms te hoog zijn om contact op te nemen met een instantie. Schaamte, onduidelijkheid of een bezwaard gevoel kunnen het vragen van hulp in de weg staan. Met de inloopmomenten hopen de samenwerkende partijen deze belemmeringen bij inwoners weg te nemen. Inwoners kunnen op een laagdrempelige manier hun vragen en zorgen delen binnen een vertrouwde omgeving.

Denk aan:

  • Ik heb problemen met mijn buren, wat moet ik doen?
  • Ik maak mij zorgen om iemand met verward gedrag. Met wie kan ik deze zorgen de-len?
  • Ik loop tegen problemen aan bij het wonen in mijn eigen woning. Wat is er mogelijk?
  • Mijn kind heeft beperkingen en heeft hulp nodig bij het vinden van een eigen woon-plek. Wat is er mogelijk?
  • Ik loop tegen muren aan bij instanties en weet niet waar ik terecht kan met mijn vraag.
  • Ik heb geen werk en geen inkomen, wat nu?

Groeimodel

De inloop is een groeimodel en loopt in de eerste instantie voor de duur van een halfjaar. Partijen die inwonersgericht werken en willen aanschuiven, kunnen contact opnemen met de initiatiefnemers van het wijkspreekuur via het algemene nummer van gemeente Nunspeet (0341) 25 99 11.